„Gogoşele” cu brînză de vaci

Această reţetă este preferata mea din copilărie. Era sărbătoare în casă cînd mama facea gogoşele – cum le spunem noi. E ceva similar cu papanaşii însă noi preferăm o variantă sarată pe care o servim cu smîntînă. Se prepară foarte usor şi e nevoie doar de citeva ingrediente:

  • 500 g brînză de vaci
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • smîntînă pentru servit

1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, pînă obţinem o masă uniformă. Dacă aţi obţinut ceva lipicios mai adaugaţi o lingură de făină.

2. Se formează biluţe mici cît o nucă, şi se prăjesc în ulei încins. Cînd gogoşelele se ridică la suprafată faceţi focul mai mic şi lăsaţi să se rumenească şi să se gătească în interior. Tot procesul durează 4-5 minute.

3. Cînd sunt gata se scot şi se lasă să se răcească un pic şi se servesc cu smîntînă. Vă recomand să le serviţi cît sunt calde căci atunci au exteriorul crocant şi interiorul moale şi cremos. Cînd se răcesc exteriorul se face şi el moale.

Poftă bună!

 

Anunțuri

Un gând despre „„Gogoşele” cu brînză de vaci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s