Salata asiatica de primavara cu castraveti si ridichi

Imi plac foarte mult salatele! Sunt atit de proaspete si energizante, si se prepara in citeva minute. Deja e caldut afara, se simte cu adevarat primavara si tot timpul vreau mincaruri usoare cu ingrediente cit mai proaspete. Chiar daca in gradinile noastre inca nu e nici urma de ingrediente pentru salata, magazinele sunt inundate cu tot felul de bunatati: frunze de salate de mai tot felul, verdeturi, ridichi frumoase, castaveti si rosii mai aromate… tot ce ti-ar dori inima si burtica. Eu am ales castraveti si ridichi, ingrediente care eu le asociez cu primavara.

In loc sa gatim clasica salata cu castraveti, ridichi, marar si ceapa verde astazi gatim ceva mai special, inspirat din bucataria asiatica care va schimba rutina in bucatarie. Nu va speriati! E foarte simplu si va garantez ca e delicios! Castravetii si ridichea echilibreaza perfect dressingul picantel care va va trezi toate simturile. Dureaza 5-10  minute, mai e si de post… Acum chiar ca nu aveti nici o scuza sa nu o gatiti si sa va luati portia de sanatate pe azi.

Ingrediente pentru o salata:

  • frunze mici de salata Lolo verde – 100 g
  • Castraveti – 1 buc
  • ridiche – 5-7 buc
  • ardei chili – dupa gust
  • coaja de lime
  • seminte de susan prajite

Pentru dressing:

  • sos de soia -1 lingurita
  • ulei de masline – 2 linguri
  • suc de lime – 2 lingurite
  • ghimbir ras – jumatate de lingurita

Sa trecem la treaba! Intii de toate spalam bine toate ingredientele. Trebuie sa fie curate si uscate. Frunzele de salata le lasam intregi.Castravetii se taie felii lungi cu un cutit de curatat legumele, o razatoare sau cu cutitul. Ridichea la fel se taie felii subtiri. Aranjam totul in farfurie. Tocam ardeiul chili foarte fin presuram uniform. Radem si putina coaja de lime deasupra, acest ingredient va face salata mult mai proaspata si aromata. Prajim semintele se susan 1-2 minute la foc mic pina se rumenesc si le punem deoparte. Va recomand sa fiti cu ochii pe tigaie caci se ard foarte repede. Va spun din experienta 🙂 eu initial am pus tigaia la foc mare, am pus semintele de susan si m-am intors ici-colo si gata, e ars susanul. A trebuit sa-l arunc si sa prajesc altul caci devine foarte amar cind e ars.

Dresingul se prepara prin amestecarea tuturor ingredientelor. Nu adaugati sare pentru ca sosul de soia este suficient de sarat. Se toarna o cantitate potrivita desupra salatei si se amesteca doar inainte de a fi servita. In final se presoara cu semintele de susan.

Pofta buna!

Va recomand sa investiti intr-un cutit bun de curatat legumele, daca inca nu aveti unul! Puteti taia totul in felii subtiri si uniforme foarte rapid, este indispensabil in bucatarie si pentru salate este minunat.


Anunțuri

2 gânduri despre „Salata asiatica de primavara cu castraveti si ridichi

  1. I-mi place mult astfel de salata!
    Si plus la toate,salata de legume roaspete este aliatul Nr.1 in lupta cu chilogramele in plus adunate in timpul iernii…:Iar uleiul de masline,susanul si ghimbirul sunt o sursa minunata de vitamine si energie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s