Farfalle cu bacon in sos de frisca

Farfalle sunt forma mea preferata de paste. Li se mai spune fundite sau fluturasi. Indeferent cum le numiti, nu-i asa ce e o placere sa le privesti? Pentru mine e mereu o sarbatoare pentru ochi. Orice reteta pare mai draguta si mai festiva cu acest tip de paste.

In spiritul primaverii care a sosit va propun o reteta simpla cu un gust delicat si miros imbietor. Pentru 4 portii veti avea nevoie de:

  • 250 g farfalle
  • 300 ml frisca lichida (fara zahar sau indulcitori)
  • 2 rosii proaspete sau 3 conservate, decojite
  • 200 g bacon
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel prospat (cantitatea o puneti dupa gust)
  • sare si piper

Pentru ca sa economisim timp va trebui sa coordonam fieberea pastelor cu gatitul sosului. Farfalle-le mele fierb in 9 minute pina devin al-dente, sosul dureaza cam 20-25 minute. Asa ca voi pune apa pentru paste la fiert, vom avea nevoie de cam 3 litri, dupa care voi incepe cu sosul.

Vom avea nevoie de o tigaie antiaderenta, adinca ca sa ne incapa si pastele. Mai intii taiem baconul fisii de 0.5 cm, il punem in tigaie la foc mediu. Nu adaugam ulei pentru ca se va topi grasimea si va fi suficient. Il prajim bine pina devine rumen si crocant, insa nu uscat de tot. Cind e gata il scoatem din tigaie si il punem intr-o farfurie separata.

Daca apa pentru paste a dat in clocot, e timpul potrivit sa o saram si sa punem farfalle-le la fiert. Sa nu uitati sa le amestecati din cind in cind. Le fierbeti pina la cel mai mic timp indicat pe ambalaj.

In aceeasi tigaie punem rosiile proaspete taiate cubulete, sau cele conservate. In sezonul rece recomand sa folositi rosii conservate. Ele sunt culese vara in toiul sezonului  si sunt mult mai gustoase si aromate decit cele crescute in sere. Lasam rosiile sa se caleasca 2-3 minute dupa care adaugam usturoiul pisat si mai gatim 1 minut. Urmeaza sa adaugam frisca si cind incepe sa fiarba, dam focul incet si mai gatim 2 minute. La final urmeaza sa reintoarcem beconul in tigaie, il incalzim 1 minut si in ultima clipa adaugam patrunjelul tocat. Amestecam bine si adaugam sare si piper dupa gust. Daca aveti piper alb e ideal sa-l folositi la acest sos alb pentru ca va arata mai estetic.

Intre timp au fiert si pastele. Le adaugam in tigaia cu sos fara ca sa le clatim. Amestecam bine si mincarea noastra este gata. Urmeaza sa aranjam in farfuriile de servit si sa le savuram!

Pofta buna va doresc!

A fost o cina savuroasa dupa o lunga zi de lucru. Bucatile crocante de bacon au conferit mincarii o textura deosebit de placuta iar sosul de frisca a fost atit de fin… Si cum spun americanii „everything tastes better with bacon” 🙂 Sunt total deacord.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s